×
Meniu

In incinta IMSP SR Stefan Voda au avut loc cu succes exerciții de simulare și testare a planurilor de urgență pentru evenimentele cu victime în masă.

Biroul OMS Moldova, în colaborare cu colegii din Biroul Regional OMS pentru Europa, au realizat cu succes unul din exercițiile de simulare și testare a planurilor de urgență ale spitalelor pentru evenimentele cu victime în masă. Acesta a avut loc la Spitalul Raional Ștefan Vodă, unde au participat 25 de cadre medicale, inclusiv echipa de management a spitalului, personalul Departamentului de urgență, chirurgi și alți angajați ai spitalului.
Exercițiile de simulare (SimEx-urile) sunt esențiale în evaluarea și îmbunătățirea capacităților de pregătire și de răspuns ale spitalelor noastre. Prin consolidarea răspunsului la situații de urgență, îmbunătățirea coordonării între departamente, asigurarea schimbului de informații în timp util și instruirea personalului cu privire la rolurile și responsabilitățile lor în situații de urgență, suntem mai bine pregătiți și gata să protejăm comunitățile noastre. Doar lucrând împreună, putem avansa către un sistem de sănătate mai sigur și mai rezilient.
Această activitate a fost realizată cu suportul financiar al Biroului pentru Populație, Refugiați și Migrație din cadrul Departamentului de Stat al SUA în contextul crizei refugiaților din Ucraina. 🇺🇸
@IMSP Spitalul Raional Ștefan Vodă