×
Meniu

Lucrările de reparație în IMSP Spitalul raional Ștefan Vodă

În plină desfășurare sunt lucrările de reparație a secției reabilitare a IMSP ”Spitalul raional Ștefan Vodă”.

Pentru efectuarea lucrărilor, Consiliul raional a aprobat deciziile respective (nr.2/3 din 02.04.2021; 3/1 din 14.05.2021; 5/1 din 05.08.2021 și 6/2 din 30.09.2021) de alocare a surselor financiare, în sumă totală de 1 mln. 50 mii lei.

Reparația este efectuată de către SRL ”Alexandru Pădureț,”.

Totodată, vă aducem la cunoștință despre sursele financiare în sumă 250 mii lei, acordate prin decizia Consiliului raional nr.2/3 din 02.04.2021 pentru conectarea la gaze medicale și ecrane termopane în maternitate. Lucrările efectuate de către SRL ”Berford Farmad”.

Reiterăm și despre faptul aprobării deciziei din 30 septembrie curent de către Consiliul Judeţean Braşov, prin care s-a alocat suma de 400.000 de lei pentru a sprijini administraţia Raionului Ştefan Vodă în vederea reabilitării unei părți a IMSP ”Spitalul raional Ștefan Vodă”. În acest sens, Consiliul raional a elaborat proiectul ”Reparația capitală a blocului'(B) din cadrul Instituliei Medico-Sanitare publice Spitalul raional Ștefan Vodă, în care sunt amplasate secția consultativă, secția obstetrico-ginecologică și laboratorul, cu efectuarea lucrărilor de termoizolare a pereților, construcția acoperișului șarpantă și reparația capitală pe interior cu replanaficarea încăperilor” cu un cost estimativ de 16 milioane lei (MD).

Suma alocată de Consiliul Județean Brașov reprezintă 84,5% din valoarea estimată a proiectului. Banii au fost alocaţi în baza unei înțelegeri de cooperare între raionul Ștefan Vodă (Republica Moldova) și județul Brașov (România), semnată în anul 2018 și care prevede un sprijin financiar pe cinci ani. Cealaltă parte a sumei proiectului urmează a fi acoperită din sursele Consiliului raional Ștefan Vodă.