×
Meniu

PROTECȚIA MEDIULUI ATMOSFERIC O IMPORTANȚĂ GLOBALĂ

Ca urmare implementării proiectului de instalare a utilajului de neutralizare prin sterilizare termică  a deșeurilor medicale infecțioase TERMOSHRED 420, IMSP Spitalul raional Ștefan Vodă a început reciclarea deșeurilor medicale infecțioase înțepătoare și tăioase.

Costul proiectului 1 ml 416 mii lei alocați de fondul investițional CNAM. Suma alocată de cofinanțator Consiliul raional Ștefan Vodă 150 mii lei, IMSP Spitalul raional Ștefan Vodă 25 mii lei.

Protecția aerului atmosferic constituie un subiect de o importanță globală, care trebuie să devină o prioritate națională, deoarece vizează în mod direct condițiile de viață și sănătatea populației, realizarea intereselor economice, precum și capacitățile de dezvoltare durabilă a societății.  Prin reciclarea deșeurilor de mase plastice și a celor infecțioase reușim să protejăm, cît de puțin, apele.

Reducerea consumului de energie nu înseamnă doar micșorarea cheltuielilor financiare, dar și reducerea efectului dăunător asupra mediului înconjurător. Reciclarea este procesul prin care deșeurile ”cu valoare”, precum ambalajele, spre exemplu, sunt transformate în materie primă secundară pentru fabricarea de noi produse.

Beneficiile reciclării sunt multiple, de aceea este foarte important ca fiecare dintre noi să înțeleagă faptul că în spatele legilor drastice privind reciclarea stau idei și principii solide, benefice comunității.